Seneste elevfortælling
Fra "hokus-pokus" til logik

David har fået meget mere ”gå-på-mod”

Læs mere her


Et nyt liv med lyd

I december 2009 lyttede min mand og jeg uafhængigt til det samme radioprogram i P1. Programmet handlede om lydbehandling.

I udsendelsen forklarede Helle Holfort på en fængende måde om metodikken og om, hvordan lyd kan hjælpe børn med eksempelvis koncentrationsbesvær i skolen.

Vores søn på 7 år startede i 0. Klasse sidste år, og meldingen fra skolen var, at Asger var urolig i timerne og syntes det var svært at være sammen med mange.
Vi kontaktede Helle for en konsultation, og fik målt at selvom Asger hører fint, hører han 9 ud af 10 lyde på forskellig lydfrekvens alt efter om han hører lyden med venstre eller højre øre. Han har derfor svært ved at opfange kollektive beskeder og identificere, hvor lyden kommer fra.

Vi investerede i et par gode øretelefoner og Asger startede så på lydprogrammet og skulle høre lyd 1, hver morgen i 5 minutter med efterfølgende hvil i 5 minutter.
Han har nu hørt lyd 1 i en måned. Og vi mærker allerede nu en klar forbedring af hans gemyt og til skole-/hjemsamtalen forleden fik vi også den dejlige melding; "at Asger sidder fint på stolen, følger med og er blevet meget bedre i gruppesammenhæng".. Fantastisk dejligt.

Lige fra starten tog Asger ejerskab på lyden, og lyd 1 er en kombination af motorsave, motorcykler og lignende lyde. Han er nu så familiær med lydene, så når han ligger og hører dem om morgenen, kan man høre hvordan han digter små historier over lydene. "Jeg kører for viiildt." - "Der er 2 seje motorcykler og det er de eneste der kan køre så stærkt." - "Det er det største træ i skoven og nu går jeg til angreb."  Alle eksempler på udsagn inde fra børneværelset.

Vi er nu startet på lyd 2, som af Asger er identificeret som spøgelseslyde ude i skoven.

Lydbehandlingen strækker sig for Asgers vedkommende nok indtil jul, spændende at se hvilken dreng han så har udviklet sig til ;o)

Vh. Vibeke

Maj 2010