Seneste elevfortælling
Fra "hokus-pokus" til logik

David har fået meget mere ”gå-på-mod”

Læs mere her


Født 3 måneder for tidligt

Vores datter Frederikke er født 3 måneder for tidligt. Hun har store indlæringsvanskeligheder både fagligt men også generelt. Hun døjer også meget med øre problemer og har dermed nedsat hørelse på det ene øre.

Frederikke har problemer med at koncentrere sig, fastholde koncentration med lektierne, sproget; udtale og forklare sig. Pga. de forskellige problemer har selvtilliden og selvværdet det heller ikke for godt. Så hørte vi om lydbehandling, at det kunne hjælpe på koncentrationen, indlæringen, og dermed også på selvværdet.

Vi startede op i marts 2011 hos Lyd-Helle, som vi endte med at kalde hende. Her var Frederikke 10 år. Helle kunne ikke love at det hjalp Frederikke 100 %, da det var så slemt med vores datter. Frederikke får lyd hver morgen i et helt år. Vi ser lidt fremgang undervejs, men hun går også i stå på et tidspunkt.

Vi får ved siden af hjælp af en kinesiolog, som hjælper med at løsne lidt op for de blokeringer der er mellem de 2 hjernehalvdele, så lyden nemmere kan påvirke Frederikke. Ja det lyder lidt spøjst, og jeg var også skeptisk i starten indtil jeg begyndte at se resultater, så tænkte jeg det var kampen og prisen værd.

Frederikke stopper lyden efter et år med et resultat vi slet ikke havde turdet håbe på. Hun gik fra at kunne læse 19 ord på 2 min. med hjælp til 5 ord, til at kunne læse 79 ord på 2 min. med hjælp til 0 ord. Og mht. de signaler der går mellem højre og venstre hjernehalvdel, så gik hun fra 0% til 95% fuld funktion.

Hørelsen på begge ører er forbedret og hun hører mere ens i lydstyrke på begge ører, så der er harmoni og balance. Og ja vi kan mærke stor forskel på Frederikke. Hendes koncentration er markant bedre, sproget og forklaringerne er forbedret væsentligt, og selvværdet er vokset meget. 

Kampen har været hård og indimellem irriterende for Frederikke, men hun kan godt se nu, at det var kampen værd, men det kræver gode snakke om, hvad det gør godt for overfor Frederikke. 

Jeg kan klart anbefale det til andre. Helle er sød og god til at takle børnene, hvor de er.

 

Mor til Frederikke

Juni 2012