Seneste elevfortælling
Fra "hokus-pokus" til logik

David har fået meget mere ”gå-på-mod”

Læs mere her


3 børn med forskellige gode resultater med lydbehandling

Vi har tre børn – Mikkel på 12, Emilie på 10 og Rasmus på 8, som alle har gået/går hos lydbehandling hos Helle. Mikkel har ADD og Emilie og Rasmus har ADHD. De får alle medicin.

 Er lydbehandling umagen værd? Ja, for vores børn har det været en hjælp, men på forskellig måde og med forskelligt resultat.
 
Mikkel har altid haft meget svært ved at læse og mistede hurtigt koncentrationen. Da han startede på lydbehandling vidste vi ikke, at han har ADD. Lydbehandlingen hjalp ham til at læse lidt hurtigere, men hjalp desværre ikke på koncentrationen. Det hjælper medicinen ham nu med.
 
Rasmus fik konstateret ADHD da han var 7 år. I det halve år han hørte lyd, skete der en utrolig udvikling med hans læsehastighed. Den blev næsten fordoblet. Nu er han den, der læser bedst af vores børn. Og han har fundet ud af, at det faktisk er sjovt selv at læse Anders And, når han er kommet i seng.
 
Emilie er p.t. i gang med lydbehandling. Vi har vidst at Emilie har ADHD, siden hun var 8 år. Den største forandring hos hende, er hendes evne til at koncentrere sig, når der sker andet omkring hende. Før krævede hun fuldstændig ro, når hun skulle lave lektier – eller andet, der krævede koncentration. Og det er nærmest umuligt med to brødre, hvor den ene har meget krudt i rumpen. Så lektielæsning var altid en kamp, da hun brugte mange kræfter på først at blive forstyrret, derefter bede om ro og til sidst prøve at finde ud af, hvad hun egentlig var ved at lave. Men det går meget bedre nu – hun kan nu sidde og lave lektier uden at føle sig forstyrret. Hun læser også hurtigere og har nemmere ved at høre hvordan ord staves.
 
Vi har været positivt overraskede over, hvor godt det er gået med at høre lyd hver eneste morgen i mange måneder. Der har ikke været mange morgener, hvor vi har hørt på brok – og ikke en eneste gang har nogen af dem sagt, at de ikke kunne lide at høre lydene. Det virker som om de har mærket, at det hjælper dem.
 
Vi har nu i en periode på næsten 2 år været i gang med lydbehandling (et barn af gangen). Emilie er snart færdig, og det bliver dejligt ikke at skulle huske, at der skal høres lyd hver morgen – også på ferier mv. Men det har bestemt været umagen værd, og vi gjorde det gerne igen!
 
Venlige hilsner
 
Lis Dalgaard
 
Marts 2010